29 Temmuz 2013 Pazartesi

Türkiye Liginin En Başarılı Hakemi Kim?

Futbol hayatına sağ bek olarak başladığı söylenen Cüneyt Çakır’ın sonrasında hakemliğe olan merakıyla başladı serüven. Uefa’nın da gözdesi olan hakemimiz ülkemizde de stres dozu en yüksek olan maçlarda daima tercih edilir.Verdiği tartışmalı kararlarda bile diğer hakemlere oranla izleyicilerin gözünde daha kararlı gözüküyor. Bu da onu başarıya daha kolay götürüyor.
Uefa macerasında ise,bu seneki Manchester United-Real Madrid maçında Nani’ye kimine göre haklı kimine göre haksız olan bir kırmızı kart çıkarması sonucunda Pıerluıgı Collına tarafından hakemler için düşük bir not almasıyla kısa süreliğine ara verildi.aslında o pozisyonda Çakır, Nani’yi iyi süzemedi tabi biz ekranlardan izlediğimiz için konuşması yorum yapması kolay gözüküyor ama o sahada o anda ve anlık karar vermek zorunda.
türkiyenin en başarılı hakemi 300x150 Türkiye Liginin En Başarılı Hakemi Kim?
Çakır,senenin son Fenerbahçe-Galatasaray maçlarını yönetiyor.bunun sebebi de haliyle stres dozu çok yüksek olduğu için merkez hakem kurulunun listesinin en başında yer alıyor.Eğer Avrupa engeli yoksa direk ataması gerçekleşiyor.
Eski hakemlerimiz Ahmet çakar ve Erman Toroğlu’nun da gözüyle Türkiye’nin en başarılı hakemi olan Cüneyt Çakır’ın işi bir hayli zor çünkü vereceği en ufak bir kararda haftalarca tartışılacak ve gündemde olacak.ancak şu bir gerçek ki insanlar ne kadar tartışırsa tartışsın ülkemizin en başarılı hakemidir.
Ne kadar Manchester maçında hatalı karar vermiş olsa da şampiyonlar ligi finalini onun yöneteceği yine de konuşuluyor.işte o zaman tam anlamıyla başarı kelimesini kazanmış olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder