31 Temmuz 2013 Çarşamba

Canlı Stêrk TV izle seyret

sterk tv canlı izle,
sterk tv zindi,
sterk tv izle seyret,
Kürt Televizyonlarına yeni bir televizyon eklendi, Sterk Tv ismiyle izleyicilerin karşına geçen Sterk TvKürt illerinde çok ilgi çekti. 2009 yılında kurulan ve test yayını yapan Stêrk TV, “hakikatin izinde” sloganı ile bugün normal yayınına başladı. Yazılı açıklama yapan TV yetkilileri, “Televizyonumuz Kürdistan’daki farklılıkları, renkleri, kültürel zenginlikleri, ülkemiz ve dünyadaki güncel gelişmeleri değişik program ve bültenlerle ekrana taşıyacak” diye kaydetti.
Stêrk TV yeni yayın döneminde, “farklı haber aktüel, güncel gelişmeler, özel röportaj ve dosya haberlerle gerçek, doğru, canlı haberleri” Kürtçe’nin Kurmanci ve Sorani lehçeleri ile Türkçe dilinde bültenlerle izleyicilerine ulaştıracak. Açıklamaya göre, Kürtçe ve Türkçe dillerinde her sabah saat 09.00′da kısa haber özetleri ve günün içinde gelişecek olayların spotları Rojev ve Gündem programında izleyicilerle paylaşılacak.
Bununla birlikte değişik program ve özel röportajlarla bölge, Federal Kürdistan, Ortadoğu ve Dünya’daki siyasal gelişmeler farklı konu ve konuklarla tartışılıp analiz edilecek.
“Stêrk TV, Kürdistan’daki kültürel zenginliklere ev sahipliği yapacak” denilen açıklamada, önümüzdeki günlerde zengin kültür sanat programlarının ekranlarda olacağı dile getirdi.
Kadınlar, çocuklar, gençlerin de kendilerini renkli programlarında ifade edebileceğini belirten Stêrk TV yetkilileri, yeni yayın döneminin önümüzdeki süreçte zenginleştirilerek devam edeceği belirtildi. (diha)
Televizyonun haber akışı:
09:00 Rojev (Günün Gündemi)
10:00 Dengubas
11:00 Haber
12:00 Nuce
13:00 Haber
16:00 Dengubas
17:00 Haber (Türkçe ana haber)
18:00 Nuce (Kurmanci ana haber)
22:00 Nuceyên Şevê
Yayın frekansları:
Nilsat : Frekans: 11354 V / Sembol Orani: 27500 / Fec: 5/6
Eurobird 9A : Frekans:11843 V / Sembol Orani: 27500 / Fec: 3/4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder