19 Temmuz 2013 Cuma

Bilgisayarın Zararları Nelerdir?

Yaşadığımız çağ tam anlamıyla bir teknoloji çağı. Bunu kimse inkar edemez. Ancak, yaşadığımız bu teknoloji günleri yararlı olduğu da kadar bize zarar da veriyor. Bu yadsınamaz bir gerçek. Bilgisayarlar her ne kadar eğitim, genel kültür gibi alanlarda kendimizi geliştirmemize imkan tanısalar da fazla bilgisayar kullanımının neden olduğu zararlardan da bahsetmezsem olmaz.
bilgisayarin bize zararlari 300x264 Bilgisayarın Zararları Nelerdir?
Özellikle 2000′li yıllarla birlikte başlayan bilgisayar çılgınlığı son zamanlarda iyice artmış durumda. En büyük zararı ise bağımlılık. İnsanları asosyal duruma getiren ve sabahtan akşama kadar monitör karşısında zamanlarını tüketmelerini sağlayan bilgisayarlar, arkadaşlık bağlarını zayıflatırken, insanların ellerindeki sosyal imkanları da öldürüyor diyebiliriz. İnsanların artık evlenecekleri kişileri bile internet ortamından seçmeye başladıklarını göz önünde bulundurursak aynı kişileri bir gün boyunca gerçek hayatta beraber tutabilir miyiz bunu sizlere sormalı. Ayrıca Facebook, Twitter gibi sosyal ağların da iyice aktif hale gelmesiyle kafelerde oturan oyunlar oynayan, sokakta oyun oynayan çocukların yerini, bilgisayar başında RPG denilen role girme oyunlarında zaman geçiren çocukların aldığını da söyleyebiliriz. Bir babanın gazete okumak yerine, pikniğe gitmek yerine evde bilgisayar başında okey oynayarak geçirdiği bir Pazar günü de buna güzel bir örnek olabilir.
63176 Bilgisayarın Zararları Nelerdir?
Bir diğer zarardan bahsedecek olursak cinsel içerikten bahsedebiliriz sanırım. Her an her sayfada karşımıza çıkabilen bu cinsel içerikli reklamlar, sayfalar ister istemez kendine tıklatıyor ve bu da internet ortamını ahlaksızlığın sınırsız hale geldiği bir mecra haline dönüştürüyor.
hbr 125 d1 300x225 Bilgisayarın Zararları Nelerdir?
İnsanların sabahlara kadar poker oynadıkları, oyun paralarını bırakıp gerçek paralar harcadıkları kumar bağımlılığı da bilgisayarın zararları arasında sayılabilir. Oynanan oyunlarla gelen eğlence, yerini kumar bağımlılığına ve hırsa bırakabiliyor. Buna en yakın çevrenize baktığınız zaman siz de şahit olabilirsiniz. Bahis yapanlar, online oyun oynayıp paralarını buralara gömenler en basit örnekler olacaktır.
Siz siz olun zamanınızın kıymetini bilin. Paranızın kıymetini bilin. Unutmayın para gelir belki ama geçen zaman geri gelmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder