19 Temmuz 2013 Cuma

Patlıcan Nikotin İçerir Mi?

Türk mutfağının en çok tercih edilen sebzelerinden biri olan patlıcan, oldukça lezzetli ve düşük kalorili bir sebzedir. Karnıyarık, patlıcan kebap ya da patlıcan yemeği tariflerinin yanı sıra, patlıcan hakkında en çok merak edilen sorulardan biri de , patlıcanın nikotin içerip içermediğidir. Halk arasında dolaşan birçok fenomene göre, patlıcan yiyerek sigara bırakılabildiği düşünülse de, bu tamamen yanlış bir düşüncedir.
patlıcan nikotin miktarı 300x294 Patlıcan Nikotin İçerir Mi?
“Patlıcan nikotin içerir mi?” sorusuna gelince, patlıcanın nikotin içerdiği gerçek bir bilgidir. Ancak 1 adet sigaradaki nikotin miktarını karşılamak için ortalama 9-10 kilo patlıcan tüketmeniz gerekir, ki bu da mide fesadı geçirmenize neden olabilir. Patlıcan tüketmek, sigarayı bırakmak için alternatif tıp olarak bile gösterilmemektedir. Piyasadaki patlıcan suyu ile sigara bırakabileceğinizi söyleyenlere ise itimat etmeyiniz.
Kısacası, halk arasında gezinen bu tür fenomenleri denemek yerine, etkili ve bilimsel olarak kanıtlanmış sigara bırakma yöntemlerini deneyebilirsiniz. Patlıcanı ise sadece lezzetli bir sebze, keyifli bir yemek olarak tüketmeyi deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder