30 Temmuz 2013 Salı

Evlenmeden Aynı Evde Yaşamak Doğru Mu?

Şimdilerde moda, evlenmeden aynı evde yaşamak. Çiftler artık, nikah dairesine giderek bir deftere imza atmayı ve birlikteliklerini kurumsallaştırmayı gereksiz buluyorlar. Ancak çocuk olacağı zaman, bir çoğu evleniyor, bazıları da nikahsız beraberliklerini sürdürüyorlar. Bu da, aile kavramının zamanla yok olmasına neden olabiliyor. Peki, evlenmeden aynı evde yaşamak doğru mudur?
aynı evde yaşamak Evlenmeden Aynı Evde Yaşamak Doğru Mu?
Böyle bir karar vermeden önce hem artı yönlerini hem de eksi yönlerini iyice tartıp biçmek gerekiyor. Ne de olsa “bir insanı dört duvar içinde beraber yaşamadan tanıyamazsın” der eskiler; nitekim bu söz doğrudur da. Bir çok çift, uzun yıllar beraberliklerinden sonra aynı evde yaşamaya başladıklarında, birkaç ay sonra yollarını ayırabiliyorlar.
İnsanın, kadın olsun erkek olsun fark etmez, evde en doğal hali ile karşılaştığımızda kimi zaman karşımızdaki insanı hiç tanımadığımızı düşünebiliriz. Bu çok normal, çünkü birlikte yaşamaya başlayan çiftlerin büyük bir bölümü bu sorunla karşılaşıyorlar. Eğer birlikte yaşama fikrini düşünmeye başladıysanız, birlikte yaşamak istediğiniz insanı gerçekten sevip sevmediğinize de karar vermelisiniz. Eğer hayatınızı kolaylaştıracak ve kendi düzeninize saygı duyacak ve sevdiğiniz kişi ile beraber yaşamayı düşünüyorsanız, denemeye değecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder