19 Temmuz 2013 Cuma

Elbisede Kombin Nasıl Yapılır?

Son yıllarda modanın popüler kelimelerinden biri olarak kullanılan kombin, Fransızca bir kelime olan kombinasyondan gelir.
Kelime anlamıyla kombin, değişik nesnelerin ve parçaların bir araya gelmesinden oluşan bir bütün demektir. Kombin kelimesi modada da fazlasıyla kullanılan bir kelimedir.  Birbirinden farklı kıyafet ve aksesuarların bir araya getirilmesine kombin diyoruz. Tabi kombin yapmak da modayı takip eden kişiler için fazlasıyla önemli bir hal alıyor. Kombin yaparken öncelikle dikkat etmemiz gereken şey, yani önceliğimiz nereye gideceğimiz üzerine olmalıdır. Çünkü, nereye gideceğimiz gerçekten önemlidir. Çalışma hayatında ve çalışma ortamında giyilen bir kıyafet ile bir davette, bir gecede yapılan kombinler asla aynı olmamalıdır.
Bir yaz kombin örneği:
yazlık kombin 300x265 Elbisede Kombin Nasıl Yapılır?
Gidilecek yerin rahatlığına göre karar verilmelidir. Üzerinizde bulunan her bir parça ahenk oluşturmalı ve göze hitap etmelidir. Kıyafetlerinizi uyumlu ve modaya uygun bir şekilde bir araya getirmek istiyorsanız, öncelikle ana parçanızın seçimini yapmalısınız. Örneğin bir elbise giymek istiyorsanız, buna karar verdikten sonra, bu elbisenin altına ve üstüne ne giyeceğinize karar vermek daha kolay olacaktır.
Hemen bir kombin oluşturacak olursak, eğer üzerinizde beyaz uzun bir elbiseniz varsa, o elbisenin yanına takılan küçük, gri ve kibar bir çanta ile gri topuklu ayakkabı bu elbiseyi çok güzel bir şekilde tamamlar. Uzun turuncu küpeler ise bu kombini tam anlamıyla “kombin” haline getiren aksesuarlar olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder