19 Temmuz 2013 Cuma

Sahurda Ne Yemeliyiz?

Ramazan ayının ilk haftasının da sona ermesiyle birlikte hala aklımızda bulunan soru işaretlerinden biri de “Ne yiyelim ki iftara kadar tok duralım?” şeklindedir.  Zaten uzun olan sahur-iftar aralığını daha da uzatmak ve dayanmakta zorlanılan bir zaman süreci haline getirmek istemiyorsanız bu yazımızı pür dikkat okusanız iyi edersiniz.
sigara boregi 300x225 Sahurda Ne Yemeliyiz?
Sahurda soframızda mutlaka ama mutlaka bizi tok tutacak yiyecekler bulunmalıdır. Ama bu tok tutacak yiyecekler genel olarak hafif olanlardan seçilmelidir. Kahvaltı ürünleri bu konuda bir numaralı tercihimiz olabilir. Süt ve süt ürünleri de bu konuda başı çekecektir. Bunların da başında peynir geliyor tabi ki. Çok tuzlu ve çok yağlı olmayan peynir türlerini seçmeliyiz. Genel itibariyle beyaz inek peyniri tüketen bir halk olduğumuz için, Ramazan’dan bundan biraz taviz vermemiz gerekiyor. Mümkünse tel peynir, örgü peynir ya da kaşar tüketmeliyiz. Hellimi de kızartarak tüketirsek de tuz oranını biraz azaltmış olabiliriz. Yediğimiz peynirler çok tuzlu ise peynirlerimizi suda bekletip hafiflemesini sağlayabiliriz.
Bunun dışında, bizi hem tok tutacak hem de hafif olan yiyeceklerden biri de sigara böreğidir. Sigara böreği lor peyniriyle yapılırsa tok tutma etkisi de artacaktır. Menemen bir başka tercih edilebilir yemek olabilir. İçerisinde bulunan yumurta, tok tutucu etkisiyle bizi iftara kadar idare edebilir.
Unutmayın, çok susatmayan hafif ve tok tutucu şeyler; tuzu az olan yiyeceklerle başlar.
Hayırlı Ramazanlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder