19 Ağustos 2013 Pazartesi

Kahvaltının Önemi Nedir?

Sabahları güne erken başlamak ve zengin bir kahvaltı yapmak, tüm gün boyunca enerjik bir gün geçirmenizi sağlar. Öncelikle kahvaltıyı kesinlikle atlamamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü kahvaltıyı atladığınızda, kan şekeriniz düşecek ve bu da, bir sonraki öğünde daha çok yemek yemek istemenize neden olacak. Oysa kahvaltıda zengin bir menü hazırlarsanız, günün diğer öğünlerinde açlığınızı dengelemiş olacaksınız. Peki, doğru bir kahvaltı sofrasında neler olmalıdır?
kahvaltinin onemi nedir 300x199 Kahvaltının Önemi Nedir?
Kahvaltı sofranızdan yumurtayı eksik etmeyin. Tam bir protein kaynağı olan yumurta, aynı zamanda en tok tutan besinlerden de biridir. Bu nedenle ramazan aylarında, sahur sofralarında da mutlaka bulundurmanız tavsiye edilir.  Kahvaltıda dilediğinizi yemekten çekinmeyin. Sabahın erken saatlerinde yapacağınız kahvaltı öğününde yediklerinizi yakmak için, akşama kadar vaktiniz olacak. 
Sabahları haşlanmış yumurta yemek, öğlene kadar açlık hissinin bastırılmasını sağlar. Yumurtanın yanında 1 dilim ekmek( çavdar, kepek ya da buğday) tercih edebilirsiniz. Ayrıca kahvaltı sofranızdan peynir, domates, zeytin, salatalık, biber gibi yiyecekleri de eksik etmeyin. Domates, salatalık ve biber sebzeler daha düşük kalorili olduklarında, kahvaltı öğününde doymanızı sağlarken fazla kalori alımına da neden olmaz. İçecek olarak ise siyah çay yada kahve yerine, bitki çayı, taze sıkılmış portakal suyu ya da 1 bardak az yağlı süt tercih edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder