19 Ağustos 2013 Pazartesi

Makarna Salatası Nasıl Yapılır?

Doğum günlerinin, altın günlerinin ve beş çaylarının hem pratik hem de vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan Makarna salatası, en az kısır kadar sık tercih edilir. Garnitürlerle tatlandırılıp renklendirilen makarna, mayonez ile karıştırılarak salata haline getirilir ve soğuk olarak servis edilir.
makarna salatasi nasil hazirlanir 300x300 Makarna Salatası Nasıl Yapılır?
Malzemeler
  • Yarım paket boncuk makarna
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 1 adet havuç
  • 1 büyük boy patates
  • 80 gr bezelye
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı mayonez
Hazırlanışı
İlk olarak 1 litre suyu bir tencereye koyun ve kaynamaya başladıktan sonra, içerisine makarnayı ilave edin. Makarna haşlanırken, diğer tarafta küp küp doğradığınız havuç ve patatesleri haşlayın. Makarna yumuşayınca ocaktan alın ve süzgeçten geçirerek tenceredeki suyu süzün. Daha sonra derin bir kaba haşlanmış makarna, küp küp doğranmış patates, havuç, yine küp küp doğranmış turşu ve bezelyeleri de ekleyin. Sonrasında tuz ve mayonezi de ekleyip tüm karışımı iyice karıştırın. Makarna salatanız hazır, afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder