19 Ağustos 2013 Pazartesi

Allık Nasıl Sürülmelidir?

Makyaj, bir kadının en önemli silahıdır. Sabahları ayna karşısında geçirdiğimiz süre içerisinde, fondöten, allık, rimel, ruj, göz kalemi gibi makyaj malzemelerini sürer, evden öyle çıkarız. Yanaklarımıza renk veren ise allıktır. Yanaklara tatlı bir pembelik ya da bronzluk kazandırmak için uygulanan allık, bayanlar tarafından sıkça yanlış kullanılan bir makyaj malzemesidir.
allik nasil surulmelidir 253x300 Allık Nasıl Sürülmelidir?
Bayanlar, makyaj yaparken allığı genellikle aşağıdan yukarı doğru uygularlar ki bu, tüylerin çıkış yönünün tersine bir uygulamadır. Siz bu işlemi aşağıdan yukarıya yaparak, fırça yardımı ile tüylerin kalkmasına neden oluyorsunuz. Bu da, yanaklardaki tüylerin daha belirgin hale gelmesine neden oluyor. Ayrıca yanaklarınızda, istediğiniz etkiyi de elde edemiyorsunuz. Peki, allık nasıl sürülmelidir?
Allık sürmek, çok basit gibi görünse de, doğru teknik ve beceri gerektirmektedir. Allık fırçası da mutlaka doğru seçilmiş olmalıdır. Fazla yumuşak ya da sert bir allık fırçası, yanaklarda beklediğiniz etkiyi yaratmayacaktır. Orta yumuşaklıkta bir allık fırçası idealdir. Allığı ise, mutlaka yukarıdan aşağıya hareketlerle uygulamalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder