21 Ağustos 2013 Çarşamba

St. Bernard Köpek Türü Nasıldır?

Saint Bernard iri bir köpek ırkı olarak dikkat çeker. Genelde kiloları 60 ile 100 arasında değişir ve boyları da 65 ile 80 cm arasında değişebilmektedir. Ortalama ömürleri 8 ile 10 yıl arasında değişen bu köpek türünün en önemli özelliği ise çığı önceden sezebilmesidir.
Image0000119 231x300 St. Bernard Köpek Türü Nasıldır?
Soğuk iklimlerde yetişirler ve çığ gibi olaylarda kızak çeken köpeklerdir. Sürü güdebilirler ve inanılmaz bir şekilde akıllıdırlar. Çocuklarımıza, bebeklerimize dadı gibi bırakıp gidebiliriz. Çocukları çok severler. Kökenleri İsviçre’deki Alplere dayanmaktadır..Türkiye’de ve sıcak iklimlerde yaşamaya uygun olmasa da besleyenler vardır. Ancak kesinlikle yaz aylarında sıcaktan uzak tutmak gerekir. Büyük ırk olduğu için evde beslemesi zordur ve sürekli egzersizlere ihtiyaç duyarlar. Dolayısıyla bahçeli bir ev şarttır. Tüylerine göre de ikiye ayrılırlar. Kısa tüylüler ve de uzun tüylüler vardır. Tüyleri uzun olanlar özellikle sıcak iklimlerde rahatlatılmak için tıraş edilmelidirler. Tüy problemleri fazla olur. Gıda olarak da uygun beslenmelidirler.
Çok dost canlısı ve sadık bir köpek türüdür bu köpekler. Küçük ırk köpeklerden hoşlanmazlar. Eğer evde birden fazla köpek besliyorsak ikisi de büyük olmalıdır. Buna özen göstermeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder