21 Ağustos 2013 Çarşamba

Buhar Banyosu Nasıl Yapılır?

Siyah noktalar, hem beyler hem de bayanlar için can sıkıcı bir cilt problemidir. Cilt yüzeyinde pek de hoş olmayan bir görünüme neden olan siyah noktalar, sıkılmadığında orada durmaya devam eder, sıkıldığında ise daha büyük bir sivilceye dönüşür. Peki, siyah noktalardan kurtulmanın bir yolu var mıdır? Siyah noktalardan kurtulmak istiyorsanız, gözeneklerinizi açıp temizleyip daha sonra tekrar kapatacak üç farklı işlem uygulamanız gerekiyor.  Peki bunlar neler?
buhar banyosu nasil yapilir 300x279 Buhar Banyosu Nasıl Yapılır?
İlk olarak gözeneklerinizi açmanızı sağlayan bir uygulama yapmanız gerekiyor. Bu işlem, tabi ki buhar banyosu olacaktır. Sıcak havanın etkisi ile açılan gözeneklerdeki siyah noktaları ve kiri temizlemek daha kolay olacaktır. Buhar banyosu için 1 litre sıcak suya, 1 adet havluya, derin bir kaba ve nane yağına ihtiyacınız olacak.
Sıcak suyu kaynattıktan sonra derin bir kaba ya da tencereye koyun ve içerisine 1 tatlı kaşığı nane yağı ekleyin. Daha sonra yüzünüzü buhara doğru tutun ve havlu ile de kafanızı kapatın. Bu sırada buharın cildiniz ile temas etmesini sağlayın. Yaklaşık bir 10 dakika buhar banyosu yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder