22 Ağustos 2013 Perşembe

Emina Sandal Kimdir?

Emina Sandal kim,
Emina Sandal biyografi,
Emina Sandal kaç yaşında,
Bu yazımızda Emina Sandal hayatı hakkında bilgiler derledik siz kullanıcılarımız için. Emina Sandal kimdir, biyografisi, kaç yaşında ve nerelidir?
Emina Sandal, 15 Ocak 1982 yılında Sırbistan doğumludur.
Basketbol oyuncusu Mirsad Türkcan’ın kız kardeşi, İki ülke ayrılmadan önce yapılan son yarışmanın kraliçesi, Sırbistan ve Karadağ Güzeli profesyonel manken Dina Dzanković’in görümcesi, şarkıcı Mustafa Sandal’ın eşidir. Ülkesinde Emina Jahović (Emina Yahoviç), Türkiye’de ise Emina Sandal ve Emina Türkcan olarak tanınır. Fakat Türkcan (Turkdžan) soyadını resmî olarak hiçbir zaman almamıştır. Bu soyad, sadece ağabeyinin -Türkiye Millî Basketbol Takımı’na girmeden önce- Türk vatandaşlığına geçtikten sonra aldığı soyaddır. Sırp & Boşnakkökenlidir, Güney Slavı’dır ve Müslüman’dır. Bir kez Bosna-Hersek ve bir kez de Sırbistan adına olmak üzere iki kez Eurovision Şarkı Yarışması için seçilen Emina Jahović, İstanbul’da yaşamaktadır.
Ülkesinin ve diğer Balkan ülkelerinin müzik dünyasında halk tarafından ve otoritelerce yaygın olarak Diva/Müziğin Prensesi lakabları ile anılmaktadır. Ana dili Sırpça olmak üzere, Boşnakça, Türkçe ve İngilizce bilmektedir ve Hırvatça, Karadağca gibi diğer Balkan dillerini de anlayabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder