20 Ağustos 2013 Salı

Mica Ertegün Kimdir?

Mica Ertegün kim,
Mica Ertegün nereli,
Mica Ertegün kaç yaşında,
Bu yazımızda Mica Ertegün hayatı hakkında bilgiler derledik siz kullanıcılarımız için. Mica Ertegün kimdir, biyografisi, kaç yaşında ve nerelidir?
Mica Ertegün Romanya’da dünyaya geldi. Sovyet işgali nedeniyle 1948 yılında ülkesini terk edip, İsviçre, Fransa ve Kanada’da yaşadı. 1960’ta Ahmet Ertegün ile tanıştı.
Ertegün’ün Mica’ya evlenme teklif etmek için, Montreal’de kaldığı Ritz Carlton otelindeki banyoya küçük bir orkestrayı sakladığı ve orkestranın “Puttin’ On The Ritz” parçasını çaldığı hikayesi, efsaneye dönüştü. Birbirlerini tamamlayan, yaratıcı ve iş odaklı iki uzmanın buluşması, başarılı bir yaşam geçirmelerini sağladı. Mica, “MAC II” isimli ilk mimari tasarım şirketini, 1967 yılında New York’ta kurdu. Bugüne kadar uluslararası birçok binanın tasarımını gerçekleştirdi, projeleri pek çok dergide yayımlandı, ödüller kazandı. Şirket halen, dünyanın en iyi iç tasarım kuruluşlarından biri olarak tanınıyor.
New York Şehir Balesi ve Amerikan Sanatı Arşivleri’nin yönetim kurulunda uzun yıllar görev yapan Ertegün, halen dünya kültür mirasını koruyan World Monument Fund ve New York’un ünlü müzikhollerinden Jazz at Lincoln Center’ın yönetiminde çalışıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder