19 Ağustos 2013 Pazartesi

Günde Kaç Saat Uyunmalıdır?

Uyku, insan vücudunun kendini toparlamasını sağlayan bir zaman dilimidir diyebiliriz. Gerçekten de uykusuz yaşamak mümkün değil. İnsan vücudu, uykusuz geçireceği 48 saatten sonra, adeta bir ölü gibi hissedecektir. Yalnızca bir gece az uyuduğumuzda bile kendimizi yorgun ve uykusuz hissederken üstelik. Peki, günde kaç saat uyumamız gerekiyor? Bu oran çocuklarda ve yetişkinlerde nasıldır?
gunde kac saat uyumali 300x168 Günde Kaç Saat Uyunmalıdır?
Birçok insan, günde 10 saat uyurken bazıları ise 6 saat ile yetiniyor. Oysa uykunun azı da fazlası da zararlı. Fazla uyku, metabolizmayı yavaşlatarak, durduğunuz yerden kilo almanıza neden olabilir. Az uyku da aynı şekilde, vücutta halsizlik ve yorgunluğa neden olarak, yine yediklerinizin daha hızlı bir şekilde yağa dönüşmesine neden olur.
Çocuklar günde kaç saat uyumalı? diyorsanız, bu saat dilimi en az 9 saat olmalıdır. 10 saat ise idealdir. Ancak bebeklerde bu saat süresi daha da artmaktadır. Yenidoğan bir bebek, günün neredeyse tamamını uyuyarak geçirir. Çocuklar için 9-10 saat normaldir. Yetişkinlerde ise bu oran 8 saat ile sınırlandırılmıştır. 8 saatten daha fazla uyumak, kişiye miskinlik getirecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder