20 Ağustos 2013 Salı

Abdurrahman Çaycı Kimdir?

Abdurrahman Çaycı kim,
Abdurrahman Çaycı nereli,
Abdurrahman Çaycı yaşam öyküsü,
Bu makalemizde Abdurrahman Çaycı hayatı hakkında bilgiler derledik siz kullanıcılarımız için. Bu sayfada Abdurrahman Çaycı ile ilgili bütün bilgilere ve resimlerine ulaşabilirsiniz. Abdurrahman Çaycı kimdir, biyografisi, kaç yaşında ve nerelidir?
Abdurrahman Çaycı
Abdurrahman Çaycı, 1927 yılında Bitlis’in Ahlat ilçesinde dünyaya geldi.
İlk ve orta öğrenimini Kastamonu, lise öğrenimini Kayseri’de tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. İsviçre’nin Neuchatel Üniversitesi’nde “La Question Tunisienne et La Politique Ottomane” konulu tezi ile doktorasını tamamladı. 1968’de doçent, 1975’de de profesör unvanını aldı.
Kayseri Lisesi müdür yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra, İsviçre Bölgesi Kültür Ataşe ve Müfettiş Yardımcılığı, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Kurucu Başkanlığı, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Başkanlığı, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kurucu Dekanı görevlerinde bulundu. TRT Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı yaptı. Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitisü Müdürü iken emekliye ayrıldı. 1983-2001 yılları arasında Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu Üyeliği yaptı.
Prof. Dr. Abdurrahman Çaycı’nın “La Question Tunisienne et La Politique Ottomane” ve “Büyük Sahra’da Türk-Fransız Rekabeti” isimli eserleri Arapça’ya tercüme edildi.
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Bağımsızlık ve Çağdaşlaşma Önderi, Hayatı ve Eseri” ile “Türk-Ermeni İlişkilerinde Gerçekler” başlıklı eserleri Atatürk Araştırma Merkezince yayınlandı. Adı geçenin Atatürk, Milli Mücadele, çağdaşlaşma ve Kuzey Afrika Türk Tarihi ile ilgili yayınlanmış bir çok makalesi bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder