19 Ağustos 2013 Pazartesi

Wireless Modem Wi-fi Şifresini Öğrenme

Wi-fi Şifresini Öğrenme,
Wireless Şifremi Nasıl Öğrenirim,
Wireless Modem Şifresini Öğrenme,
Modem Wireless şifrenizi mi unuttunuz? Merak etmeyin aşağıdaki yazıyı okuduktan sonra şifrenizi yenileyeceksiniz veya öğreneceksiniz.
Modem Wireless Şifresi Öğrenme
Modeminizin wireless şifresini öğrenmek için öncelikle ağa bağlı olduğunuzu kontrol ediniz. Ağa bağlandıktan sonra modeminizin arayüzüne ulaşmanız gerekmektedir. Bu işlem için bilgisayarınızın başlat bölümünden çalıştıra tıklayıp “cmd” komutunu yazıp entere basıyoruz. Açılan pencerede “ipconfig” komutunu yazıp entere bastığımızda karşımıza çıkan varsayılan ağ geçidi modeminizin ip adresi oluyor bu ip adresini not alıyoruz.
Yukardaki işlemleri yaptıktan sonra internet tarayıcınızı çalıştırıp adres çubuğuna yerel ağ bağlantısındaki ip adresini yazıyoruz. (Örn: http://192.168.1.1) Açılan sayfada modeminizin arayüzüne ulaşmak için modeminizin fabrika çıkışı modem şifresini sormaktadır. Bu şifre modeminizin kitapçığında yazmaktadır ve genelde şifre yazmadan tamam dediğinizde giriş sağlanmaktadır. Modeminizin sayfasına ulaştıktan sonra güvenlik bölümüne gelip wireless sayfasını açın ve orada şifreniz yazacaktır. Eğer şifrenizi göremiyorsanız o bölümden yeni şifre girip eski şifreyle değişmesini sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder