16 Ağustos 2013 Cuma

Yüzümdeki Lekelerden Nasıl Kurtulabilirim?

Kimden:  bahar
Cevap aradığı soru: ben 16 yaşımdayım suratımdaki lekelerden dalga geçiliyor bende rahatsız oluyorum ama televizyona çıkmak istemiyorum.
Cevap: Rahatsızlığınızdan ötürü geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yüzünüzdeki lekelerden dolayı televizyon kanallarına çıkma imkanınız bulunmaktadır. Bu tarz programlar yapılmakta çünkü. Bunlardan biride Kanal D ekranlarında yayınlanan Doktorum programı.
Yüzdeki Lekelere karşı Maske Yüzümdeki Lekelerden Nasıl Kurtulabilirim?
Kanal D doktorum programına başvuru yapmak istiyorsanız BURADAKİ yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.
Ama biz televizyonun yanı sıra yüzünüzdeki lekelerden nasıl kurtulabileceğinizi sizle paylaşalım. Siz yüzümdeki lekelerden diye sormuşsunuz ama hangi lekelerin olduğunu belirtmemişsiniz. Biz yinede doğal yollar ile yüzdeki leke ve sivilcelerden nasıl kurtulabileceğinizi sizle paylaşalım.
Cildi sivilceye yatkın, kuru cilt yapısına sahip kişiler, pul pul dökülen ve kuruyan cilde sahip kişiler ve yağlı cilde sahip kişiler için;
Öncelikle sahip olmamız gereken malzemeler;
  • Elma sirkesi
  • Toz şeker
  • Bal
  • Yeşil çay
Malzemelerimiz hazır ise tarifine geçelim. Orta boy Porselen ya da cam bir saklama kabına, bir çorba kaşığı ile elma sirkesi koyalım. Ardından iki çorba kaşığı kadar da ılık yeşil çayın suyundan ekleyin. (Yeşil çay, sirkenin hep iki katı olmalıdır) Daha sonra 4 çorba kaşığı ile toz şeker ekleyin ve iyice karıştırın. Son olarak bir çorba kaşığı da bal ekleyerek karıştırmaya devam edin. Karıştırma bittikten sonra cam bir kavanoza koyarak 1 saat buzdolabında muhafaza edin. Her akşam temiz cilde 1 defa uygulayın.
Maskeyi uygulamaya başlamadan önce cildinizi iyice temizleyin. Ilık su ile cildinizi temizleyip kuruttuktan sonra, maskeyi bir pamuk yardımı ile yüzünüze ince bir tabaka halinde sürün. Daha sonra temiz olan parmağınızın ucu ile dairesel hareketler yaparak cildinize maskeyi yedirin. 3-4 dakika kadar bu işlemi sürdürün ve 5 dakikada daha fazla yapmayınız çünkü cildiniz tahriş olabilir.
Tonik ile Cildinizi Arındırın;
  • Cam kavanoz
  • Elma Sirkesi (5 çorba kaşığı)
  • Yeşil Çay (10 çorba kaşığı)
  • Zeytin yağı (1 çorba kaşığı)
  • Limon suyu (birkaç damla)
  • Çay ağacı yağı (tea tree) (olmasa da olur) (bir kaç damla)
Bütün bu gerekli olan malzemeleri kavanozda karıştırarak toniği hazır hale getiriniz. her gün yine yatmadan uygulayınız ve bekleme zamanlarında yalnızca buz dolabınızda muhafaza ediniz.
Bu maske yüzünüzde 10 dakika süre ile kalabilir ve haftada 3-4 kere kullanımlarda farkı gözlerinizle görebilirsiniz. Hiç de boşuna olmayacak bir uğraş. Bu maskeyi özenle yapıp tonikle de desteklerseniz tertemiz bir cilde sahip olmuş olacaksınız.
Bu içerikte tonik ve maske tarifi hastaliktedavi.net’ten esinlenerek eklenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder