4 Ağustos 2013 Pazar

Yaşar Nuri Öztürk Kimdir?

Profesör Doktor ünvanına sahip olan Yaşar Nuri Öztürk 12 Şubat 1945 günü doğmuş olan bir ilahiyat profesörü, İslam hukukçusu, yazar ve eski milletvekilidir. Bayburtlu olan bir anne ve Trabzonlu olan bir baba tarafından büyütülmüştür. İlk eğitimini babasından almıştır ve bu eğitim Kur’an’la olmuştur. Henüz 9 yaşındayken hafız olmuştur.
yaşar Yaşar Nuri Öztürk Kimdir?
On yıllık medrese eğitiminden sonra hukuk ve ilahiyat fakültelerini bitirmiştir. Yıllarca imamlık ve vaizlik yapmıştır. 1980′de doktorasını tamamlamış ve 1986 yılında da doçentliğe hak kazanmıştır. Türkçe, Farsça, Arapça, İngilizce ve Fransızca konuşabilen Öztürk, bu dillerde çalışmalara da imza atmıştır. Yurtiçi ve yurtdışında konseferanslar da veren Yaşar Nuri Öztürk, Time dergisinin 20. yüzyılın en önemli kişileri listesinde de ilk 10 arasına girmeyi başarmıştır. 3 Kasım 2002 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden İstanbul milletvekili seçilmiştir. Daha sonra, önce CHP’den istifa etmiştir sonrasında da Halkın Yükselişi Partisi isimli kendi partisini kurmuştur. 2009 yılında da partiye zaman ayıramadığını söyleyerek istifa etmiş ve aktif siyasi aşamına son vermiştir.
14 Şubat 2013 günü TRT sanatçısı olan Nazlı Kanaat ile nişanlanan Yaşar Nuri Öztürk, Halk TV’de de konuk olarak Ramazan yorumlarında bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder