19 Ağustos 2013 Pazartesi

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Türklerin vazgeçilmez içeceklerinden biridir Türk kahvesi. Kokusu ve lezzeti ile kahveci dükkanının önünden geçerken bile büyülemeye yeter Türk kahvesi. Ancak bu kahveyi pişirmek de her baba yiğidin harcı değildir. Köpüğünün, şekerinin ve lezzetinin mutlaka doğru kıvamda ayarlanması gerekiyor. Tadı ne kadar güzel olursa olsun, önünüze Türk kahvesi servis edildiğinde, ilk dikkatinizi çeken şey, kahvenin köpüğüdür. Bu nedenle, Türk kahvesi yaparken, mutlaka bol miktarda köpük elde etmek gerekiyor. Peki, en güzel Türk kahvesi nasıl yapılır?
turk kahvesi nasil yapilir 300x234 Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?
Türk kahvesi yaparken belli başlı püf noktaları vardır. İlk olarak kesinlikle malzemeden kısmamalısınız. Bol kahveli bir Türk kahvesi, hem kahvenin lezzetini arttırır ve hem de telvesini dibe çöktüreceğinden kahvenin kokusu daha çok duyulur. Şekerde ise biraz cimrilik yapmanızda yarar var, aksi takdirde kahve değil şeker içiyormuş hissine kapılabilirsiniz.
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi için 1 kesme şeker, orta şekerli bir kahve için yeterli olacaktır. Cezveye ilk olarak şeker, kahve ve su ekleyip ocağa koymadan önce kahveyi şekerler ezilene kadar karıştırın. Sonrasında direk ocağa koyun ve kaşığı bir daha cezvenin içine götürmeyin. Kahve kendiliğinden pişip, bol miktarda köpürecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder