16 Ağustos 2013 Cuma

Subliminal Mesaj Nedir?

Video ve şarkılarda çeşitli teknikler uygulanarak, kişinin bilincine değil bilinçaltına gönderme yapılması ile verilen mesajlara, subliminal mesaj denir. Başka bir görüntü ya da sesin içine kayıtlı bir mesaj ya da işaret anlamına geliyor.
subliminal mesaj nedir  300x199 Subliminal Mesaj Nedir?
İnsan beyninin gücü, tahmin ettiğinizden çok daha fazladır. Bir film izlerken, gözünüzden kaçan bir görüntü, bir an, siz fark etmeseniz de beyniniz onu algılar ve bilinç altınıza atar. Aynı şekilde şarkılarda da sizin duymadığınız kadar kısık ses dalgaları, siz fark etmeseniz de bilinç altınız tarafından algılanır. Bilincin algılayamayıp bilinç altınızın algıladığı bu sesler yolu ile, gençlere, topluma ve çocuklara yönelik çeşitli mesajlar verilmeye çalışılır, ki bu konuda oldukça başarılı çalışmalar mevcut.
Günümüzde subliminal mesaj denildiğinde ilk akla gelen topluluk, Illuminati örgütü oluyor. Elitler olarak da adlandırılan bu grup ile özdeşleştirilen bir çok sanatçının klibinde, çeşitli teknikler ve subliminal mesajlar açıkça görülüyor. Ancak bir çok kişi de, bir videoda gördüğü, daha doğrusu kendisinin görmediği ancak beyninin algıladığı o resmin ya da duyduğu o şarkı sözlerinin ona nasıl bir zarar verebileceği oluyor. Bunun cevabını ise bir sonraki yazımızda vereceğiz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder