16 Ağustos 2013 Cuma

Nutella Kaç Kalori?

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti Nutella, yediğiniz her şeye farklı bir tat katıyor. Çikolata krizlerinde en iyi arkadaşımız olan Nutella, güne mutlu başlamak isteyenlerin tercihi oluyor. Hem çocukların hem de kadınların en sevdiği yiyecekler listesinin ilk sıralarında yer alan Nutella, diyette olanlar için de büyük bir tehdit oluşturuyor. Ancak diyetteyken, hatta düzenli spor yaparken bile Nutella’yı kaşık kaşık yemek söz konusu olduğunda, dünyayı unuttuğumuz oluyor.
nutella kac kalori1 300x224 Nutella Kaç Kalori?
Bu sevimli kavanozun kalori değeri ise göründüğü kadar sevimli ve masum değil. Sadece bir kaşık Nutella yediğinizde kaç kalori aldığınızı biliyor musunuz? 1 tatlı kaşığı Nutella’da 100 kalori vardır. Bu da, yediğiniz kaşık sayısı arttıkça fazladan 100 kalori almanız anlamına geliyor. Ancak yine de insan kendini Nutella kavonuzunu kaşıklarken bulabiliyor. TRWikipedia
Bu tür yiyecekleri yememek imkansız. Özellikle evde gözünüzün önünde, buzdolabını açtığınız anda karşınıza çıkıyorsa, ilk sarılacağınız şey Nutella olacaktır. Üstelik Nutella, ayrılıkların da en iyi ilacıdır. Ancak farkında olmadan Nutella bağımlısı olabilirsiniz. Çikolata, içerdiği endorfin hormonu ile mutluluk sağlar. Nutella da içerdiği çikolata ile mutlu olmanızı sağladığından, kaşık kaşık nutella yemek size mutluluk verse de, ara sıra tüketmenin dışına çıkmamanızda yarar var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder