18 Ağustos 2013 Pazar

Necdet Özel Kimdir?

Necdet Özel kim,
Necdet Özel nereli,
Necdet Özel kaç yaşında,
Bu makalemizde Necdet Özel hayatı hakkında bilgiler derledik siz kullanıcılarımız için. Bu sayfada Necdet Özel ile ilgili bütün bilgilere ve resimlerine ulaşabilirsiniz. Necdet Özel kimdir, biyografisi, kaç yaşında ve nerelidir?
Necdet Özel, 1950 yılında Ankara’da dünyaya geldi. 1969 yılında Kara Harp Okulundan, 1970 yılında Piyade Okulundan mezun oldu.
1978 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı yaptı.
1980 Yılında Kara Harp Akademisi’nden mezun oldu. Ardından kurmay subay olarak; Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Ve Eğitim Şube Plan ve Harekat Subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği İşlem ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinde Proje Subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği, Kara Harp Okulu Kurmay Başkanlığı ve 9’uncu Piyade Tümen 17’nci Piyade Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.
Necdet Özel Necdet Özel
1995 yılında tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile 172’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Eğitim Ve Doktrin Komutanlığı Eğitim Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı İç Güvenlik Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1999 yılında tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile 39’uncu Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı ve Kara Harp Akademisi Komutanlığı görevlerini yürüttü. 2003 yılında korgeneralliğe terfi etmiştir. Korgeneral rütbesi ile 7’nci Kolordu Komutanlığı Ve Kara Kuvvetleri Eğitim Ve Doktrin Komutan Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra, 30 Ağustos 2007 tarihinde orgeneralliğe terfi etti. Ege Ordusu Komutanlığı görevine atandı.
30 Ağustos 2008 tarihinden geçerli olarak 2. Ordu Komutanlığı görevine atandı. 30 Ağustos 2010 tarihinde Jandarma Genel Komutanı olarak atandı. Neriman Kamuran Özel ile evli ve bir çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder