4 Ağustos 2013 Pazar

Kadınlar Neden Estetik Yaptırıyor?

Daha güzel görünme isteği, en az insanlığın varlığı kadar eskidir. Eskiden estetik operasyonlar oldukça zorlu bir süreç gerektirirken, bugün artık aynı gün hastaneden çıkmak bile mümkün. Şartlar bu kadar kolaylaştıkça da estetik operasyonlara olan ilgi de artıyor. Peki, kadınlar neden estetik yaptırıyor?
kadınlar neden estetik yaptırır 300x199 Kadınlar Neden Estetik Yaptırıyor?
Estetik tutkusunun nedenleri arasında ilk sıralarda rekabet duygusu yer alıyor. Daha güzel kadınlarla rekabet etmenin en kestirme yolu, onlar kadar güzel görünmektir. Ayrıca artık daha genç olanlarla rekabet etmek de estetik yaptırmanın başka bir nedendir. Bunun bir nedeni de, insanlığın güzele karşı her zaman daha toleranslı olmasıdır.
Estetik anlayışı, biraz da medyanın dayatmasıdır. Sürekli estetik yaptıran ünlü isimler, bunu bir moda hatta bir bağımlılık haline getirdiklerinden, kadınlar da estetik yaptırma ihtiyacı hissediyorlar. Elinde bir ünlünün fotoğrafı ile estetik cerrahlara gidip, bu göğüslerden istiyorum diyen kadınların sayısı oldukça fazla.
Estetik ihtiyacının bir nedeni de psikolojik sorunlardır. Burnunu yaptırdığında bunu çok beğenen bir kadın, birkaç ay sonra dudaklarını yaptırmak için tekrar o koltuğa oturmak isteyebilir.  Ancak en doğrusu, ciddi bir sağlık sorunu, görünümde rahatsız edici bir bozukluk olmadığı sürece, doğal güzelliğinizi korumaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder