18 Ağustos 2013 Pazar

Hüseyin Çelik Kimdir?

Hüseyin Çelik kim,
Hüseyin Çelik nereli,
Hüseyin Çelik kaç yaşında,
Bu makalemizde Hüseyin Çelik hayatı hakkında bilgiler derledik siz kullanıcılarımız için. Bu sayfada Hüseyin Çelik ile ilgili bütün bilgilere ve resimlerine ulaşabilirsiniz. Hüseyin Çelik kimdir, biyografisi, kaç yaşında ve nerelidir?
Hüseyin Çelik, 1959 yılında Van’ın Gürpınar ilçesinde dünyaya geldi. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun olan Çelik, aynı yıl Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne asistan olarak girdi.
1987 yılında İstanbul Üniversitesi’ne geçen Çelik, 1988-1991 yılları arasında doktorası ile ilgili araştırmalarda bulunmak üzere İngiltere’de bulundu. Çelik, aynı zamanda Londra Üniversitesi School of Oriental and African Studies’te Turkish Politics bölümünde Master programına devam etti.
Hüseyin Çelik Hüseyin Çelik
Türkiye’de ilk siyasal hareket olan Yeni Osmanlılar Cemiyeti ile ilgili araştırmalar yapmak üzere Belçika, Hollanda, Almanya, Avusturya, İsviçre, İtalya ve Fransa’da bulunan Çelik, 1991 yılında Ali Suavi ve Dönemi konulu doktorasını tamamladı. 1992′de Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde yardımcı doçent, 1997 yılında doçent olan Çelik, 18 Nisan 1999 seçimlerinde DYP’den Van Milletvekili seçildi.
3 Temmuz 2001′de DYP’den istifa ederek AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan Çelik son seçimde Van milletvekili olarak parlamentoya girdi. Türk kültürü, siyasi tarihi ve edebiyatı üzerinde yayımlanmış 11 kitabı bulunan Çelik, evli ve 3 çocuk babası. Hüseyin Çelik İngilizce biliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder