19 Ağustos 2013 Pazartesi

Fırında Ispanak Nasıl Yapılır?

Sebzeler dünyasının en lezzetli ve en faydalı sebzelerinden birisi olan ıspanak, birçok farklı şekilde, birçok farklı lezzetin içinde Türk mutfağındaki yerini alıyor. Sabahları ıspanaklı börek ile güne başlayabileceğiniz gibi, günün finalini yani akşam yemeğini de fırında ıspanak ile lezzetlendirebilirsiniz. Yapımı oldukça kolay, lezzeti bir harika olan fırında ıspanak, misafir sofralarında da tercih edebileceğiniz bir yemek. 
firinda ispanak tarifi 300x225 Fırında Ispanak Nasıl Yapılır?
Malzemeler
  •  1 kilo ıspanak
  • 100 gr dana kıyma( yağsız)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 0rta boy oğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz, karabiber, kırmızı biber
Hazırlanışı
İlk olarak ıspanaklar iyice yıkanır ve sirkeli suda bekletilir. Daha sonra soğanlar küp küp doğranır ve yağ ile birlikte tencereye koyulup, tencerenin altı yakılır. Soğanlar pembeleşmeden hemen önce salça da eklenir ve karıştırılmaya devam ederken kıymalar da tencereye ilave edilir. Kıyma kavrulurken, diğer tarafta ıspanaklar doğranır ve tencereye ilave edilir. Ispanaklar piştikten sonra, tenceredeki yemek, fırın tepsisine boşaltılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika pişmesi yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder