16 Ağustos 2013 Cuma

En Lezzetli Sushi Hangisi?

Uzak doğu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan sushi, geçmişi 1000 yıl öncesine dayanan bir lezzet. Hem sunumu hem de lezzeti ile dünya mutfağındaki farklı yerini alan sushi, Amerika’nın hemen her sokağındaki kafelerde satılıyor.
en iyi sushi çeşidi 300x200 En Lezzetli Sushi Hangisi?
Türkiye’de ise son yıllarda en çok tercih edilen dünya mutfaklarından birisi olan Uzak Doğu mutfağının bu vazgeçilmez lezzetine olan rağbet, giderek artıyor. Pirinç ve çeşitli malzemelerin yosun yaprağına sarılarak sunum haline getirilen sushi’nin birçok farklı çeşidi bulunuyor. Türkiye’de sushi severlerin en çok tercih ettiği roll ise California Roll.
İçindeki salatalık, avokado ve surimi ile sushi roll’ler arasında Türk damak zevkine en yakın olan California Roll, soya ve wasabi sos ile servis ediliyor.  İçindeki pirinç ise, Türk mutfağındaki pilavdan biraz farklı. Japonların özel bir sirkesi ve buhar eşliğinde pişirilen pilava “şari” adı veriliyor.
en lezzetli sushi hangisi 300x199 En Lezzetli Sushi Hangisi?
Üzerindeki turuncu boncukların ne olduğunu merak edenler vardır; onlar uçan balık yumurtası. İlk okuduğunuzda pek hoşunuza gitmese de, tadının hiç de fena olmadığını söylemek zor değil. Sushico şubelerinde yiyebileceğiniz California Roll, 6 parça şeklinde servis ediliyor. Fiyatı ise 19 TL.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder