18 Ağustos 2013 Pazar

Beşir Atalay Kimdir?

Beşir Atalay kim,
Beşir Atalay nereli,
Beşir Atalay kaç yaşında,
Bu makalemizde Beşir Atalay hayatı hakkında bilgiler derledik siz kullanıcılarımız için. Bu sayfada Beşir Atalay ile ilgili bütün bilgilere ve resimlerine ulaşabilirsiniz. Beşir Atalay kimdir, biyografisi, kaç yaşında ve nerelidir?
Beşir Atalay, 1947′de Kırıkkale Keskin’de dünyaya geldi. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Memduha’dır.
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı.
Erzurum Atatürk Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı. ABD Michigan Üniversitesinde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bulundu.
Beşir Atalay Beşir Atalay
1983′te sosyoloji doçenti oldu. DPT’de Sosyal Planlama Daire Başkanlığı görevinde bulundu. 1992′de profesör unvanını aldı. Marmara Üniversitesinde Öğretim Üyeliği, UNESCO’da Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. Kırıkkale Üniversitesi Kurucu Rektörü olarak görev yaptı. Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezinin Koordinatörü olarak çalıştı. Çeşitli kitap, makale ve tebliğleri yayınlandı.
22 ve 23. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı, 60. Hükümette İçişleri Bakanlığı yaptı. 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi. İngilizce bilen Atalay, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder