19 Ağustos 2013 Pazartesi

Bavulumuzu Neye Göre ve Nasıl Hazırlamalıyız?

Tatil ya da iş seyahatine giderken bizi en çok zorlayan şeylerden biri de bavulumuzu hazırlamaktır. Çok uzun ya da birkaç gün ne kadar bir süre kalacağımız bu konuda gerçekten önemlidir. Alan ve amaca göre bavul seçmemiz gerekir.
Image0000111 300x258 Bavulumuzu Neye Göre ve Nasıl Hazırlamalıyız?
İş seyahatine gidiyorsak eğer takım elbiselerimizi alacak bir bavul seçmemiz gerekir. Uzak bir yere gidiyorsak ve dönüşte bol bol hediyelik eşyaya sahip olacaksak, dönüşte bavulumuzun ağır olacağını hesap etmeli ve ona göre körüklü bir bavul almamız daha uygun olacaktır. Mesela tatile gidiyorsak 1 haftalık bir tatil için hazırlayacağımız bavulumuz tamamen tatile yönelik olmalıdır. Bavullarımız hiçbir zaman taşıyamayacağımız kadar ağır olmamalıdır. Tekerlekli bavulları tercih etmek her zaman mantıklıdır. Uçakla mı arabayla mı gideceğiz konusu da bavul seçimi için önemlidir. Bavulumuzu hazırlarken tatilde neler yapacağımızı hayal etmeliyiz.
Bavul hazırlarken tekerleklerin olduğu kısma ayakkabıları koymak her zaman yapacağımız en doğru harekettir. Ayakkabıların yanı sıra sert olan eşyaları da o bölgeye koyabiliriz.  Fakat şunu unutmamamız gerekir, bunlar daha engebeli ürünler oldukları için valizde her zaman düz bir zemin yaratmamız gerekir. Mesela ayakkabıların ya da sert cisimlerin arasına çoraplarımızı koyabiliriz. Unutmayın alacağınız her fazladan eşya size yükten başka bir şey getirmeyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder