16 Ağustos 2013 Cuma

anasayfa.im den nasıl kurtulurum? açılış sayfasından kaldırma

Soru Soran Kişim : Ayşegül
Cevap aradığı soru: Evdeki bilgisayarımı kardeşimle ortaklaşa kullanıyorum. İnternet exploreri açtığımda google çıkmıyor onun yerine anasayfa.im açılıyor. anasayfa.im nasıl kaldırılır?
Cevap:
Son zamanlarda moda haline gelen tarayıcıların ana sayfasına yerleşip kullanıcı tarafından kaldırılamayan siteler. Bunlardan biri de anasayfa.im sitesi. Bu makalemizde anasayfa.im sitesini internet explorer, chrome ve mozilla gibi tarayıcılardan rahatlıkla nasıl kaldırabileceğinizi kaleme alacağız.
Kullandığınız tarayıcının (İnternet Explorer, Mozilla, Chrome) üzerine sağ tıklayıp özellikler seçeneğini tıklarsanız karşınıza tarayıcınızın Hedef yolu çıkacaktır.
İnternet Explorer kullanıyorsanız Hedef yolunuz “C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe” şu şekilde olmalıdır. Eğer bu yol çizgisi farklı ise tarayıcınızda düzeltin. Ardından giriş sayfanızı tekrardan değiştirmeyi deneyin ve yeniden başlatın tarayıcınızı.
Google Chrome kullanıyorsanız Hedef yolunuz “C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe” şu şekilde olmalıdır. Eğer bu yol çizgisi farklı ise tarayıcınızda düzeltin. Ardından giriş sayfanızı tekrardan değiştirmeyi deneyin ve yeniden başlatın tarayıcınızı.
Mozilla tarayıcısını kullanıyorsanız Hedef yolunuz “C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe” şu şekilde olmalıdır. Eğer bu yol çizgisi farklı ise tarayıcınızda düzeltin. Ardından giriş sayfanızı tekrardan değiştirmeyi deneyin ve yeniden başlatın tarayıcınızı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder